Wat betekent het om in een dossier te staan? Moraya de Haan schreef het nummer Dossier 107 speciaal voor de voorstelling ‘Wat weet jij, wat weet ik?’. Een theaterstuk gebaseerd op ervaringen met privacy in de jeugdzorg.

Ik krijg heel veel vragen over dossiers. Wat mag erin staan, welke informatie van betrokkenen neem je op? Mag je werkaantekeningen bewaren? Op deze vragen is geen eenduiding antwoord te geven. Elke keer opnieuw moet je afwegen: is deze informatie noodzakelijk? Is het te verdedigen dat ik met het opnemen in het dossier de privacy mogelijk schendt? Je in de schoenen van de ander verplaatsen is dan een stap die kan helpen bij het onderbouwen. Dit nummer draagt bij aan die perspectiefwisseling. Ook omdat Moraya duidelijk maakt dat achter elk dossier een kind, een mens zit. “De mens zien” lost al heel veel dilemma’s op over dossiervorming.